Osmièky v èeských dìjinách
1968


Na přelomu února a března 1968 výrazně vstoupily do politického života sdělovací prostředky. Novináři, povzbuzeni tím, že se nejvyšší představitelé komunistické strany dotkli některých dosud tabuizovaných témat, zaplavili veřejnost explozí informací o chybách Novotného režimu a o zločinech padesátých let. Významnou roli sehrála aféra „semínkového” generála Jana Šejny, který byl pro své přátelství s Novotného synem prezidentovým protekčním dítětem. Dne 26. února uprchl nejprve do Itálie a poté za pomoci CIA do USA.

Článek Václava Šímy o Šejnově závratné kariéře, zneužívání funkcí k osobnímu obohacování a snahu zapojit armádu do řešení vnitrostranické krize publikovaný v deníku Mladá fronta z 22. března


Expozice nebyla zobrazena. Nastavení Vašeho prohlížeèe patrnì blokuje aktivaci pøíslušného plug-inu (Shockwave Player nebo Flash Player), pøípadnì je možné, že modul není na Vašem poèítaèi nainstalovaný. Pokud Vás poèítaè žádá o svolení k aktivaci plug-inu, povolte jej, pokud nemáte plug-in nainstalovaný, lze jej instalovat kliknutím sem.