Osmièky v èeských dìjinách
1968


Okolností vedoucí k Novotného rezignaci se však na dlouho utajit nepodařilo. Někteří přední komunističtí politici, např. Gustáv Husák nebo Zdeňka Mlynáře,
a významní představitelé kultury, především nově jmenovaného předsedy Svazu československých spisovatelů Eduard Goldstücker, ve svých vystoupeních naznačili pozadí mocenské změny a vyzvali k nápravám dosavadního stavu.

Poprvé takto vystoupil Josef Smrkovský v článku publikovaném 21. ledna v odborářském deníku Práce. Působivá byla především jeho slova o tom, že je nutno napravit deformace socialismu a že v kádrové politice nemá na prvém místě rozhodovat příslušnost ke komunistické straně, ale odbornost a charakter.


Expozice nebyla zobrazena. Nastavení Vašeho prohlížeèe patrnì blokuje aktivaci pøíslušného plug-inu (Shockwave Player nebo Flash Player), pøípadnì je možné, že modul není na Vašem poèítaèi nainstalovaný. Pokud Vás poèítaè žádá o svolení k aktivaci plug-inu, povolte jej, pokud nemáte plug-in nainstalovaný, lze jej instalovat kliknutím sem.